Cerita Cekak Lucu Bahasa Jawa: Jaran Putih Pak Kadus

Pak Kadus nduwe jaran putih sing large awake gedhe banget lan
wulune putih memplak kinclong-kinclong. Jaran kuwi arane Turangga Seta. Saben ndina Turangga Seta saukur dolan mlaku-mlaku
turut pinggir ndesa, amarga ora ana gawean sing kudu ditandangi.

Incoming search terms:

  • cerita cekak bahasa jawa
  • cerpen bahasa jawa
  • contoh cerkak bahasa jawa banyumasan beserta unsur intrinsiknya
  • cerkak bahasa jawa
  • sinopsis cerita manuk thilang sing apik atine
  • cerkak basa jawa lucu lan unsur intrinsik
  • contoh sinopsis bahasa jawa
  • contoh karangan bahasa jawa tentang pengalaman pribadi
  • contoh cerkak pengalaman pribadi dalam bahasa jawa
  • kumpulan cerkak bahasa jawa
  • kumpulan sinopsis cerita cerkak bahasa banyumasan
  • nilai kabecikan cerpen bahasa jawa = ora bersyukur
  • sinopsis crita manuk thilang sing apik atine
  • sinosis bahasa jawa cerkak talang
  • unsur ekstrinsik cerkak basa jawa
  • unsur intrinsik cerkak bahasa jawa
  • arti tak delok awakmu wayahe pijet
  • contoh cerkak bahasa banyumasan beserta unsur instrinsik
  • Cerita cekak pribadi singkat
  • cerita cerkak
  • cerita cerkak basa jawa
  • cerita Daerah Berbahasa Jawa Beserta dgn Unsur Instrinsik & ekstrinsik
  • cerito cerkak
  • cerkak bahasa jawa pengalaman pribadi
  • cerkak pengalaman pribadi dalam bahasa jawa
  • cerpen remaja daerah jawa
  • cetita pengalaman ke jokja dalam bahasa jawa
  • contoh cerita pengalaman kejujuran bahasa jawa
  • unsur intrinsik cerkak tukang golek kayu sing ragu ragu

Original source : Cerita Cekak Lucu Bahasa Jawa: Jaran Putih Pak Kadus

Cerita Pendek Bahasa Jawa: Kucing Sing Pinter Ngalembana

Suwijining ndina Kucing sing endah banget wulune mlaku-mlaku ning ngomah. Dheweke weruh ana anak thekek lagi nggondol daging empal mbuh seka ngendi. Dadi dheweke dadi kepengin melu mangan, terus golek cara supaya bisa ngrebut daging empal kuwi. Kanthi modal wulune sing apik lan rupane sing menawan, Kucing rumangsa isa ngrebut empal saka anak thekek sing kurang pengalaman.

“Hai Thekek, awakmu iku kethok pengkuh, rosa banget, lan kulitmu kandel ora tipis kaya kulit cecak. Apa tho rahasiane?

Thekek bungah banget dialembana dening Kucing kang elok rupane. Nanging dheweke meneng wae amarga sumelang menawa mangsuli pitakone Kucing, empale bakalan tiba ning njobin.

Kucing ora kurang akal, banjur takon meneh

“Hai Thekek, kowe iso ora ngajari aku mlaku ning tembok. Kok ya ampuh tenan kowe ki iso mlaku ning tembok, sing ngajari sapa tho?

Thekek meneng wae, sakjane dheweke pingin ngejawab menawa isa mlaku ning tembok kuwi ora ana sing ngajari. Dheweke kuwi pinter dadi isa mlaku dhewe rasah diajari sapa-sapa.

Kucing nyoba ngalembana meneh marang si anak Thekek.

“Hai Thekek, suaramu kuwi tak akoni

Incoming search terms:

  • cerita pendek bahasa jawa
  • cerita fabel dalam bahasa jawa
  • mendeskripsikan kucing dalam bahasa jawa
  • kumpulan cerita bahasa jawa
  • karangan cerita tentang kewan nganggo basa jawa
  • dongeng fabel ing basa jawa
  • dongeng fabel dalam bahasa jawa beserta gambarnya
  • dongeng bahasa jawa untuk anak tk
  • Contoh narasi bahasa jawa
  • contoh karangan sederhana bahasa jawa
  • cerpen tentang fabel menggunakan bahasa jawa secara singkat
  • cerkak bahasa jawa anak sd
  • cerita fabel pendek dalam bahasa jawa
  • teks deskripsi bahasa jawa kewan

Original source : Cerita Pendek Bahasa Jawa: Kucing Sing Pinter Ngalembana

Cerita Cekak Lucu Basa Jawa: Nalika Mobil Kuncine Kembar

Sakwise pembagian bonus akhir tahun, Ima tuku mobil MPV seri terbaru yen miturut dheweke late ngarepe apik banget memper kaya Camry. Suwijining dina pas wektu istirahat kantor, Ima lunga metu golek barang-barang kebutuhan bulanan ning swalayan. Ndilalahe pas parkir ning ngarep swalayan, wis ana mobil liya sing padha persis jenise di parkir ning jejere mobile Ima.

Incoming search terms:

  • cerita lucu bahasa jawa
  • cerita lucu jawa
  • conto cerita tentang mobil dengan bahasa jawa

Original source : Cerita Cekak Lucu Basa Jawa: Nalika Mobil Kuncine Kembar