Cerita Cekak Lucu Bahasa Jawa: Jaran Putih Pak Kadus

Pak Kadus nduwe jaran putih sing large awake gedhe banget lan
wulune putih memplak kinclong-kinclong. Jaran kuwi arane Turangga Seta. Saben ndina Turangga Seta saukur dolan mlaku-mlaku
turut pinggir ndesa, amarga ora ana gawean sing kudu ditandangi.

Incoming search terms:

  • cerita cekak bahasa jawa
  • cerpen bahasa jawa
  • cerkak bahasa jawa beserta unsur instrinsik
  • cerkak bahasa jawa pengalaman pribadi
  • cerkak bertema tetulung
  • cerita cekak basa jawa
  • cerpen bahasa jawa lan unsur intrinsiknya
  • Contoh cerita pendek bahasa cirebon beserta unsur intrinsiknya
  • contoh cerkak bahasa jawa tentang pengalaman pribadi
  • dialog bahasa jawa wong papat ana bapak ibu anak lamn simbah
  • Unsur intrinsik cerpen Kucing sing pinter ngalembana

Original source : Cerita Cekak Lucu Bahasa Jawa: Jaran Putih Pak Kadus

Cerita Cekak Bahasa Jawa: Tukang Golek Kayu sing Ragu-ragu

Ana pemburu sing kasil manah menjangan ning alas, banjur
menjangan digendong arep digawa mulih. Ndilalahe neng tengah ndalan dheweke
weruh Gajah lemu sing lagi leyeh-leyeh ning ngisor wit gori. Pemburu ngetokke
tombak banjur nginceng Gajah lemu kuwi.

Incoming search terms:

  • analisis cerkak tukang kayu ragu ragu
  • cerkak tukang golek kayu sing ragu ragu
  • kumpulan ringkasan cerkak b jawa
  • sinopsis cerita cekak basa jawa

Original source : Cerita Cekak Bahasa Jawa: Tukang Golek Kayu sing Ragu-ragu

Cerita Lucu Bahasa Jawa: Pitik Mogok Mangan

Bar nganakke pengajian Mbak Dewi ngresiki ruang tamu karo njukuki turah-turahan suguhan sing ora dipangan karo tamune. Salah suwijining panganan
yaiku lumpia sajake wis rada lawas. Lumpia iku akeh sing kur dicokot sithik karo
tamune, ora dienthekake. Mbak Dewi ngambu lumpia kuwi, banjur celathu
menawa lumpiane wis rada banger. Apike dipakakke pithik wae. Ndilalahe pithike Mbak Dewi krungu omongan iku
banjur grenengan marang kancane

Incoming search terms:

  • cerita bahasa jawa
  • contoh cerkak bahasa jawa lucu
  • naskah drama bahasa jawa lucu 6 orang
  • cari cerita omong-omongan atek bahasa jawa
  • cerita drama bahasa jawa lucu
  • drama komedi plesetan bahasa jawa
  • kumpulan dongeng fabel dalam bahasa jawa
  • naskah drama lucu bahasa jawa 6 orang
  • Naskah Drama Lucu Pengemis dan Bahasa Campuran

Original source : Cerita Lucu Bahasa Jawa: Pitik Mogok Mangan

Cerita Pendek Bahasa Jawa: Kucing Sing Pinter Ngalembana

Suwijining ndina Kucing sing endah banget wulune mlaku-mlaku ning ngomah. Dheweke weruh ana anak thekek lagi nggondol daging empal mbuh seka ngendi. Dadi dheweke dadi kepengin melu mangan, terus golek cara supaya bisa ngrebut daging empal kuwi. Kanthi modal wulune sing apik lan rupane sing menawan, Kucing rumangsa isa ngrebut empal saka anak thekek sing kurang pengalaman.

“Hai Thekek, awakmu iku kethok pengkuh, rosa banget, lan kulitmu kandel ora tipis kaya kulit cecak. Apa tho rahasiane?

Thekek bungah banget dialembana dening Kucing kang elok rupane. Nanging dheweke meneng wae amarga sumelang menawa mangsuli pitakone Kucing, empale bakalan tiba ning njobin.

Kucing ora kurang akal, banjur takon meneh

“Hai Thekek, kowe iso ora ngajari aku mlaku ning tembok. Kok ya ampuh tenan kowe ki iso mlaku ning tembok, sing ngajari sapa tho?

Thekek meneng wae, sakjane dheweke pingin ngejawab menawa isa mlaku ning tembok kuwi ora ana sing ngajari. Dheweke kuwi pinter dadi isa mlaku dhewe rasah diajari sapa-sapa.

Kucing nyoba ngalembana meneh marang si anak Thekek.

“Hai Thekek, suaramu kuwi tak akoni

Incoming search terms:

  • cerita pendek bahasa jawa
  • cerita fabel dalam bahasa jawa
  • contoh cerpen yg mengandung intrinsik pake bahasa cirebon
  • cerita anak berbahasa jawa
  • macam-macam cerpen bhs jawa
  • contoh dongeng basa jawa
  • Cerpen fabel bhs jawa
  • cerpen bebasan bahasa cirebon
  • cerita legenda bahasa jawa lucu
  • cerita fabel pendekbahasa jawa
  • mencari cerita fabel lucu dalam bahasa jawa

Original source : Cerita Pendek Bahasa Jawa: Kucing Sing Pinter Ngalembana