Cerita Cekak Bahasa Jawa: Pitik Nggutil lan gedhang goreng ning plataran Bakso Bangjo

Dina senen pas prei dawa, Izal lan Reza lagi lingguh-lingguh ning njaban warung Bakso Bangjo karo dolanan sepur-sepuran Thomas and acquaintances. Izal dolanan lokomotif biru sing jenenge Thomas. Reza nyenuk karo lokomotif ijo, jenenge Percy. Cah loro dolanan asyik banget ngantek ora ngerti menawa ana pitik nyedak-nyedak, arep mangan gedhang goreng ning piring sing dinggo pacitane bocah loro.
Pitik jago gedhi sing jenenge Nggutil kuwi sajake isih mikir-mikir. Dheweke lagi ngira-ira, cah loro kuwi ethok-ethok ora weruh, apa pancen ora nggatekke menawa gedhang gorenge diinceng dening Si Nggutil. Pitik kuwi sumelang menawa dheweke malah dicekel, terus gentenan ditumpaki cah loro. Soale cah loro kuwi isih batita, dadi Nggutil khawatir pada durung ngerti menawa pitik ora iso ditumpaki kaya pit roda telu.  duniashinichi.blogspot.com
“Lha nek sing numpaki Izal ya rapapa wong large awake isih cilik. Nanging nek sing numpaki Reza sing wis gedhi kuwi, rak ya aku kelakon ndadak pijet ning panggone Mbakyu Menthog” pikirane Pitik Nggutil.

Incoming search terms:

  • stuktur teks eksemplum cinderella gadis penyabar

Original source : Cerita Cekak Bahasa Jawa: Pitik Nggutil lan gedhang goreng ning plataran Bakso Bangjo

??? [Undangan] Gathering Nasional [K] Jatim-Madura-Bali ???

Assalamu’alaikum Warohmatullohi Wabarokatuh
Salam Sejahtera Bagi Kita Semua
Salam kaskus

Refer to:Permisi para kaskuser Sehubungan menindaklanjuti rapat Regional Chief dan Aktivis se Jatim,Madura,Bali yang telah berlangsung,kami sepakat bahwa Malang menjadi Tuan Rumah Gathering nasional ini.

Dengan ini kami mengundang seluruh rekan-rekan Kaskuser maupun non-kaskuser dari Regional se-Jatim-Madura-Bali dan seluruh Regional Kaskus untuk dapat hadir dan berpartisipasi Gathering Nasional ini sekaligus silahturahmi sesama kaskuser serta menjalin hubungan agar kita lebih solid untuk selanjutnya.


Gathering Nasional [K] Jatim-Madura-Bali yang Insyaallah akan dilaksanakan pada :
Hari / tanggal : Sabtu 6 s/d Minggu 7 Desember 2014
Jam : 13.00 WIB – selesai
Tempat : Lodge Hollanda Batu

Spoiler pro Lokasi:

Refer to:First Posted By nobrainart
report penampakan lodge nya.. bagi yang wanttoknow


letak lokasi..

sangat recomended gae ngospek IGO + tamu detective

Spoiler pro Sesi Conveying:

HTM: IDR 100.000


0111.856.248 a.n Muhammad Irvan Hilmi


144.00.1386.5081 a.n Muhammad Irvan Hilmi


6378.0101.6414.535 a.n Muhammad Irvan Hilmi

konfirmasi pembayaran by road of sms ke irvanita.idn a.k.a irvan [083 84 87 08 087] positive upload bukti conveying di thread

Keterangan :

  • Peserta mendaftarkan diri di thread ini atau bisa diwakilkan secara kolektif oleh RL setempat dan mengisi Formulir Pendaftaran Peserta.
  • Dibuka kesempatan donasi dalam bentuk apapun yang dapat bermanfaat.
  • Dibuka kesempatan aid dalam bentuk apapun yang dapat bermanfaat.
  • Sponsor akan ditampilkan di Placement#2 dalam thread undangan yang tersebar di seluruh regional se- Jatim-Madura-Bali dan thread FR.
  • Pembayaran pendaftaran barrier lambat : Rabu , 3 Desember 2014 atau 3 hari sebelum hari H untuk memudahkan jumlah konsumsi.

Demikian Thread undangan dari kami.
Kurang lebihnya kami mohon maaf

Wassalamu’alaikum Warohmatullohi Wabarokatuh

Trit Induk
[INVITATION] Gathering Nasional [K] Jatim-Madura-Bali ۩۞۩

Incoming search terms:

  • cerita bahagia dengan bahasa Canada

Original source : ??? [Undangan] Gathering Nasional [K] Jatim-Madura-Bali ???

Cerita Cekak Bahasa Jawa: Gunung emas dudu gunung kutukan

Pak Kadus biasane mutuske dasare kemaslahatan penduduk kampung. Titik! Ora nganggo embel-embel demokrasi!

^_^

Dina iki ana gegeran gedhe ing desa Gunung Mas. Panyebape Si Paijonudin sing biasa mburuh tani, nemokake kerikil emas ning gunung. Desa Gunung Mas iku ngapit gunung cilik sing diarani Gunung Mas. Gunung kuwi diametere kurang luwih pitung kilometer. Luwih saka rong protelone wujude alas cilik sing akeh wit-witan gedhe. Sajake umur wit-witan iku wis atusan tahun, amarga batange ambane luwih saka telung meter. Awit saking akehe wit-witan iku tanah lan tegalan Desa Gunung Mas iso ditanduri sepanjang tahun amarga ora tau kurang banyu arepa lagi mangsa ketiga.   


Paijonudin nemu emas kuwi naliko lagi ngedhuk lemah kanggo nandur wit pelem. Wasan emas dipriksakke ninggone tukang kemasan, disimpulke menawa emas kuwi emas tenanan, dudu emas ethok-ethokan. Ringkese wong sakdesa geger, terus akeh uwong sing pada berbondong-bondong menyang Gunung Mas saperlu golek wiji mas.
Nanging esuke, wong-wong kuwi ora iso nerusake golek emas, amarga dipenging dening Pak Kadus. Pemimpin Desa Gunung Emas iku ngerahke Ki Jagabaya sak balane kanggo nyegah wong-wong pada golek emas. Dina kuwi Pak Kadus enggal-enggal ngumpulake kabeh warga desa Gunung Mas saperlu pidato, nerangake alasan dheweke menging penduduk golek emas. Sakwise kabeh penduduk pada kumpul, Pak Kadus mulai pidato. duniashinichi.blogspot.com

Incoming search terms:

  • cerkak bahasa jawa lan unsur intrinsik ekstrinsik
  • cerkak bahasa jawa dan unsur intrinsiknya

Original source : Cerita Cekak Bahasa Jawa: Gunung emas dudu gunung kutukan