Cerita Lucu Basa Jawa: Mbah Darmo Tuku Susu

Wayah wengi udan gerimis, Mbah Darmo kademen, pengen ngombe susu supaya large awake rada anget. Sarene kentekan susu, Mbah Darmo menyang pasar golek susu bubuk. Tekan ngarep salah suwijining kios kelontong, Mbah Darmo mlebu karo clingak-clinguk nggoleki susu, ngantek diparani sing jaga
Penjaga: 
Badhe mundhut punapa Mbah?
Mbah Darmo kaget diundang simbah karo penjaga toko. Bocah kuwi pantese dadi anake, dudu putune.
Mbah Darmo:
Menawi Susu Bubuk wonten mboten Mbokdhe?
Sing jaga kaget banget diundang Mbokdhe. Ngantek rambute njengat kabeh!. Banjur protes keras marang Mbah Darmo
Penjaga: http://duniashinichi.blogspot.com
Loh kok diundang Mbokdhe tho? Kulo niki taksih enom loh Mbah! Kok sakpenake dhewe diundang Mbokdhe. Umurku lagi selikur Mbah! Isih kinyis-kinyis! Selikuuuuuur!
Mbah Darmo:
Lha sampeyan ngapa kok ngundang kulo simbah? Umurku lagi seket je, kok diundang simbah?
Penjaga:
Loh, Romo kulo umure inggih seket siji sampun kagungan putu. Adhi kulo nikah umur pitulas, sakmenika anake sampun kaleh! Panjenengan sampun pantes diundang simbah, dadi aja protes rumangsa enom tеrυѕ!
Mbah Darmo:
Yaaaaaaaah…. sampeyan injih mboten pareng protes diundang Mbokdhe! Wong rayi sampeyan sampun kagungan putra kaleh! Injih Mboten???

Kanca-kancane Penjaga Toko ngguyu kemekelen weruh bocah kuwi ora iso njawab pitakone Mbah Darmo.  Kepeksa Si Penjaga Toko ora sido ngundang simbah marang Mbah Darmo. Diganti ngundang “Om” wae amarga luwih enom setahun tinimbang Romone (Undil-2013)


tags: cerkak bahasa jawa

 

Incoming search terms:

  • percakapan lucu bahasa jawa
  • cerpen bahasa jawa singkat
  • drama bahasa jawa lucu
  • cerpen lucu bahasa jawa
  • cerita lucu bhs jawa
  • Cerita lucu bahasa ngapak
  • cerita lucu singkat bahasa jawa
  • kumpulan teks percakapan tentang cerita rakyat
  • kumpulan cerkak bahasa jawa pendek
  • percakapan jawa lucu
  • kumpulan cerita pengalaman lucu bahasa jawa
  • percakapan kocak bahasa jawa yang panjang
  • kumpulan cerita lucu bahasa jawa
  • kumpulan cerita artikel bahasa jawa 2010
  • cerita bergambar bahasa jawa
  • contoh cerita lucu bahasa jawa
  • cerpen lucu dalam bahasa jawa
  • cerita kocak lucu jawa
  • Cerkak basa jawa temane lucu
  • cerita lucu si mbah
  • cerita lucu jawa ngapak
  • cerita lucu jawa
  • cerita lucu dalam bahasa jawa
  • cekak bhs jawa

Original source : Cerita Lucu Basa Jawa: Mbah Darmo Tuku Susu