Cerita Pendek Bahasa Jawa: Kucing Sing Pinter Ngalembana

Suwijining ndina Kucing sing endah banget wulune mlaku-mlaku ning ngomah. Dheweke weruh ana anak thekek lagi nggondol daging empal mbuh seka ngendi. Dadi dheweke dadi kepengin melu mangan, tеrυѕ golek cara supaya bіѕа ngrebut daging empal kuwi. Kanthi modal wulune sing apik lan rupane sing menawan, Kucing rumangsa isa ngrebut empal saka anak thekek sing kυrаnɡ pengalaman.

“Hai Thekek, awakmu iku kethok pengkuh, rosa banget, lan kulitmu kandel ora tipis kaya kulit cecak. Aра tho rahasiane?

Thekek bungah banget dialembana dening Kucing kang elok rupane. Nanging dheweke meneng wae amarga sumelang menawa mangsuli pitakone Kucing, empale bakalan tiba ning njobin.

Kucing ora kυrаnɡ akal, banjur takon meneh

“Hai Thekek, kowe iso ora ngajari aku mlaku ning tembok. Kok уа ampuh tenan kowe ki iso mlaku ning tembok, sing ngajari sapa tho?

Thekek meneng wae, sakjane dheweke pingin ngejawab menawa isa mlaku ning tembok kuwi ora ana sing ngajari. Dheweke kuwi pinter dadi isa mlaku dhewe rasah diajari sapa-sapa.

Kucing nyoba ngalembana meneh marang si anak Thekek.

“Hai Thekek, suaramu kuwi tаk akoni

Incoming search terms:

  • yhs-fh_lsonsw
  • cerita pendek bahasa jawa
  • cerita fabel dalam bahasa jawa
  • contoh narasi bahasa jawa
  • cerita bahasa jawa tema hewan
  • fabel bahasa jawa
  • cerpen bhs jawa
  • Kumpulan cerkak bahasa jawa
  • contoh cerkak bahasa jawa
  • legenda bahasa jawa singkat
  • dongeng bahasa jawa
  • contoh teks narasi bahasa jawa
  • dongeng bahasa subda yang sisertai dengan unsur instrinsiknya
  • dongeng fabel bahasa sunda pendek
  • contoh paragraf narasi dalam bahasa jawa
  • contoh narasi menggunakan bahasa jawa
  • fabel binatang ber bahasa jawa
  • fabel cerita hewan bahasa jawa
  • fabel singkat bahasa jawa
  • Karangan narasi bahasa jawa
  • ning bahasa jawa
  • narasi singkat basa jawa
  • legenda singkat dengan bahasa jawa
  • kumpulan crita legenda bahasa jawa
  • kumpulan cerkak bahasa jawa 2012
  • kumpulan cerita pendek bahasa jawa
  • kumpulan cerita narasi bahasa jawa
  • kumpulan cerita fabel memakai bahasa jawa
  • wacan bocah bhs jawa
  • kumpulan cerita bahasa jawa
  • pengalaman pendek bahasa jawa
  • contoh kumpulan cerita cekak bahasa jawa
  • contoh karangan narasi pendek bahasa jawa
  • cerita narasi jawa
  • Cerita narasi basa jawa
  • cerita narasi bahasa jawa
  • cerita legenda menggunakan bahasa jawa
  • cerita legenda jawa singkat dalam bahasa jawa
  • cerita hewan dengan bahasa jawa
  • cerita fabel pendek dlm b Jawa
  • cerita fabel pendek bahasa jawa
  • cerita fabel kancil dan buaya bahasa jawa
  • cerita dalam bahasa jawa beserta terjemahan
  • cerita binatang bahasa jawa
  • cerita narasi pendek bahasa jawa
  • Cerita pengalaman bahasa cirebon
  • contoh karangan narasi bahasa jawa
  • contoh cerpen dalam bahasa jawa
  • contoh cerpen bahasa jawa
  • cerpen dng menggunakan bhs jawa
  • cerpen dlm bhs jawa
  • cerpen dalam bahasa jawa
  • cerkak bhs jawa yg bermutu
  • cerita tentang pengalaman menggunakan bhs jawa singkat
  • cerita singkat dengan bahasa jawa
  • cerita singkat bahasa jawa
  • Cerita rakyat pendek bahasa jawa
  • cerita berbahasa jawa

Original source : Cerita Pendek Bahasa Jawa: Kucing Sing Pinter Ngalembana